Urlaub Ferienhaus Österreich Schweiz Nederland Hyra hus Karibian matkat España Portugal Venezuela United States Brasil Argentina México Chile Canada France Great Britain Italia
avtryck om oss Sekretess

Bra tips om Venezuela

Ön Isla Margarita tillhör landet Venezuela och ligger bara ett par timmar bort från fastlandet med båt. Till skillnad från den lilla ön med sina 435 000 lokala invånare är Venezuela som en skyddande storasyster. Bara huvudstaden Caracas har fem miljoner invånare. Hela landet har ca 23 500 000 invånare. Huvudspråket som talas är spanska, dock förekommer en del indianska språk runtom i landet. I dem största städerna och turistattraktionerna talas en del engelska av lokalbefolkningen, men att kunna lite spanska är en klar fördel. Förutom språkskillnader finns det en del kulturskillnader man bör ha i åtanke när man åker till Venezuela. Venezuelanerna är sällan i tid vid avtalade möten, de kommer gärna ett par timmar senare än bestämd tid för exempelvis en middag. Vad gäller klädseln är den ganska europeisk. Folk klär sig finare i städerna och mer avslappnat vid kusten. Vid nödsituationer ska du ringa följande nummer: 169 (polis), 545-4545 (ambulans) och 166 (brandkår). Tidsskillnaden är sex timmar, när klockan är 06:00 i Sverige är den 12:00 i Venezuela.

Venezuela - ett fantastiskt landskap

Venezuela har en vacker kust med kritvita stränder och höga palmer. De nordigaste delarna av Anderna befinner sig i väst, i söder, där gränsen till Brasilien går, består landskapet huvudsakligen av en stor tropisk regnskog. Nordöstra Venezuela är rikt på floder medan den sydöstra delen består av stora savanner. Trots det magnifika landskapet med sina stränder och berg åker venezuelanerna gärna till öar i Karibien. Margarita är särskilt attraktivt på grund av det är en skattefri zon och därmed är shoppingen både bättre och billigare än i Venezuela. Dessutom är ön inte lika bebodd vilket är varför många venezuaner söker sig till mindre öar för att finna ro och avkoppling.

Utflykter till Venezuela

Isla Margarita är en av dem få öarna som färjor åker till från fastlandet. Detta är också det bästa sättet att förflytta sig på mellan fastland och ö, men för er som föredrar flyg finns det billiga flyg från flera flygplatser på ön som kan ta er till Venezuela. Bestämmer du dig för att huvudsakligen vistas i Venezuela finns det bra och billiga utflykter till Isla Margarita med engelsktalande guide. Trots att torrperioden (från oktober till april) är att föredra för resor både till Karibien och resten av landet, går vissa saker bara att uppleva under regnperioden, dvs sommaren i Sverige. Både på ön och på fastlandet är växtriket betydligt vackrare och sprudlande under regnperioden. Doften av växter och blommor är otroligt harmonisk och ljuvlig och ger en extra kick av sommar. Oavsett vilken tid på året du väljer att åka till Venezuela är vädret garanterat sol- och badsäkert då Venezuela har sol nästan året runt. En av huvudattraktionerna på fastlandet - vattenfallet Angel Falls - är bäst att besöka under regnperioden för den ultimata upplevelsen.
Blog
Boka nu! Stäng X